Tradities

Oer-Hollands als molens en klompen, zijn ook de vrijmarkt en versierde fietstocht tijdens Koningsdag. Tradities die we ook in Puiflijk graag in ere houden.  

Versierde fietstocht 

Ook dit jaar trekt er een bonte stoet van versierde fietsen door de straten van Puiflijk. Om 10.45 uur vertrekt de stoet vanaf voet van de Oude Toren. Het kleurrijke lint van kinderfietsen wordt ook dit jaar voorgegaan door de muzikanten van Drumcombinatie Afferden-Puiflijk.

Deelnemen aan de versierde fietstocht is gratis. Kinderen kunnen vanaf 10.00 uur een startnummer ophalen bij de Oude Toren. Dit nummer dient goed zichtbaar op de fiets geplakt te worden, zodat een jury de verschillende creaties vooraf – en tijdens – kan jureren.

Voor de drie kinderen met de mooist versierde fiets, step, skelter of driewieler is er een leuke prijs. Natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis; voor aanvang van de versierde fietstocht krijgt ieder kind namelijk een speciaal ontworpen vaantje als herinnering aan Koningsdag Puiflijk 2024.

De route dit jaar is als volgt: Oude Toren (start) -> Torensingel -> Slink – Scharenburgsestraat -> Koningsweg -> Rogberg -> Slootsestraat – > Kerkstraat (einde).

Vrijmarkt 

De jaarlijkse vrijmarkt is een gelegenheid bij uitstek om je spaarvarken te spekken. Tijd dus om de zolder op te duiken, op zoek naar pronkstukken en prullaria. Spulletjes die je zelf niet meer nodig hebt, maar die nog wel een ronde meekunnen, mag je verkopen vanaf je eigen kleedje.

Kun je goed een instrument bespelen? Of ken je een briljante goocheltruc? Leg dan een oude hoed of pet neer en verras ons met je talenten.

De vrijmarkt wordt gehouden in de Kerkstraat en begint bij het transformatorhuisje. Vanaf 09.00 uur mag je daar een plekje inrichten. Let er natuurlijk wel op dat er voldoende ruimte blijft voor koopjesjagers die jouw handelswaar willen bewonderen.