Snel naar de bel

Het middagprogramma van Koningsdag in Puiflijk staat dit jaar in het teken van een spectaculaire race genaamd ‘Snel naar de bel’. De activiteit is de opvolger van de succesvolle zeepkistenrace die wij van 2014 tot en met 2016 organiseerden.

Vorig jaar werd een uitstapje gemaakt naar een estafette-activiteit voor kinderen en hun vaders, omdat de aanmeldingen voor de zeepkistenrace terugliepen. Dat was leuk voor een jaar, maar we merkten uit de reacties in het dorp dat er meer behoefte was aan een spannender concept met race-element.  De activiteit die we dit jaar organiseren, moet de komende jaren dan ook opnieuw hét hoogtepunt worden in ons middagprogramma.

Bij ‘Snel naar de bel’ moeten deelnemers op een tweewielig voertuig van een metershoge schans over een spectaculair parcours, met onder andere een wateronderdeel, zien te komen om vervolgens zo snel mogelijk een bel te luiden.

Kinderen én volwassenen

Er wordt gereden in een volwassenen- en kinderklassement, en er kan gestreden worden om een snelheids- en originaliteitsprijs. In Puiflijk zijn namelijk niet alleen met carnaval goede wagenbouwers actief, ook tijdens de zeepkistenrace zagen we de mooiste creaties aan de start verschijnen. Die creatievelingen dagen we dit jaar opnieuw uit.

Spectaculair schouwspel

Liever op veilige afstand genieten van het spectaculaire schouwspel? Dat kan natuurlijk ook! Om 14.15 uur wordt het officiële startschot gegeven voor de eerste editie van ‘Snel naar de bel’. Ron Bons zal ook dit jaar op onvervalste wijze verslag leggen van de race.

Inschrijven kan nog tot 25 april 12.00 uur.

GOED OM TE WETEN:

– Er is een kinderklassement van 10 tot en met 16 jaar.
– Er is een volwassenenklassement voor iedereen vanaf 16 jaar.
– Deelname bedraagt 5 euro per team.
– Het startschot wordt gegeven om 14.15 uur.
– Alle voertuigen worden voorafgaand aan de race gekeurd door een technische commissie.
– Voor alle racers is er een briefing vlak voor de race.